A koronavírus szétzilálta a mobilos világtalálkozót is

Olyan nagy szereplők jelentették be távolmaradásukat, melyek döntése rontja a kiállítás presztízsét.

Miután az elmúlt napokban több nagyvállalat is jelezte, hogy a koronavírus okozta helyzet miatt nem jelenik meg a világ egyik legjelentősebb technológiai kiállításán, a barcelonai Mobile World Congressen (MWC), ma az Amazon is bejelentette, hogy nem mennek el – írta meg hétfőn a BBC.

Hirdetés

Korábban már az LG, az Ericsson és az NVIDIA is hasonlóképp nyilatkozott, vagyis nem lesznek ott a február 24. és 27. között tartandó eseményen.

A szervezők az információra úgy reagáltak, hogy nincs változás, megtartják a kiállítást és szakmai találkozót – ám azt is elismerték, hogy tudnak olyan vállalatokról, melyek még fontolgatják, hogy vajon lemondják-e a részvételt: „meg tudjuk erősíteni, hogy kiállításunk nagy szereplői közül néhányan a távolmaradás mellett döntöttek, és akadnak még többen olyanok, akik fontolgatják a visszalépést, de összességében a 2800 kiállító többsége jönni fog” – közölte a szervező GSMA.

Ugyanakkor azt is elmondták, hogy elővigyázatossági intézkedéseket tesznek, hogy a résztvevők biztonságban érezhessék magukat.

Azóta történt

Előzmények