Már lehet jelentkezni a Neumann Versenyre

A társaság legendás főtitkára, Kovács Győző által alapított versenyen a diákok kreativitása, a programtermékeik egyedisége, az informatikai tudás és a bemutatás stílusa is komoly szerepet kap.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, valamint a Szekszárdi I. Béla Gimnázium ismét meghirdeti a 2020. évi, nemzetközi rangú, az általános és középiskolások részére kiírt, 16. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt.

A verseny célja, hogy az informatikát szerető diákok számára lehetőséget biztosítson tehetségük kibontakoztatására, az általuk elkészített pályamunkák elkészítésén keresztül.

Hirdetés

A versenyzők a következő kategóriákban küldhetnek be pályaműveket:

  • Alkalmazói programok (oktatóprogramok, webes alkalmazások, egyéb, valamely felhasználói probléma megoldására készített alkalmazás.)
  • Játékprogramok. (A versenyzők saját maguk által készített játékprogramjaikkal versenyezhetnek.)
  • Megépített (digitális) automata berendezés (hardver) és vezérlése (szoftver)
  • Számítógépes grafika (kép, portré, karikatúra, stb.)
  • Animáció (Számítógéppel előállított animáció.)
  • Számítógéppel támogatott tervezés (CAD programokkal megszerkesztett tárgyak, objektumok, stb.)

Nevezési feltételek: A versenyen bárki részt vehet (általános és középiskolás diákok, egyetemisták), aki a döntő induló napjáig, azaz 2020. március 19-ig a 20. életévét még nem töltötte be. A versenyre – hagyományosan – egy pályázatot több versenyző közösen is készíthet.

A nevezés a verseny honlapján a http://ibela.sulinet.hu/neumann címen elérhető online felületen történik.

Nevezési határidő: 2020. február 14.

A verseny kétfordulós. Az első forduló az előzsűri, a második forduló a döntő.

A verseny első fordulója. A beérkezett pályázatokat a rendezők előzsűrizik. A magyarországi előzsűri tagjait iskolákból felkért, független informatikatanárok, szakemberek alkotják. A zsűrizés nyilvános.

Az előzsűri 2020. február 21-ig küld értesítést azoknak a versenyzőknek, akik a külhoni döntőkből bekerült versenyzőkkel kiegészülve a döntőbe kerülnek.

A döntőbe jutott versenyzők maximális száma 80 fő.

A döntő. A 2020. március 19-20. között a Szekszárdi I. Béla Gimnáziumban kerül megrendezésre. A pályázóknak (csoportos pályázat esetén maximum 2 fő) a rendező szállást biztosít, nevezési díj nincs. A pályázók itt mutatják be személyesen pályamunkáikat. A verseny döntője, a zsűri pontozása és az eredmények nyilvánosak. A verseny döntőjébe került tanulók (kategóriájuk 1-3. helyezettjei biztosan) a verseny támogatói által felajánlott értékes díjakat kapják.

Azóta történt

Előzmények