El akarja szakítani a Huawei-t a TSMC-től a Trump adminisztráció?

A tajvani bérgyártó tagadja, hogy ez egyáltalán felmerült volna, de a helyzet láthatóan feszült.

Furcsa pletykák kaptak szárnyra a napokban, amelyek arról szólnak, hogy a Trump adminisztráció nyomást gyakorol a TSMC-re, hogy mondja fel a szerződését a Huawei-jel, így szakítva el a kínai céget azoktól a gyártósoroktól, amelyeken a lapkáikat készítik.

Bár az értesülések egyelőre nem számítanak többnek kósza híreszteléseknél, a TSMC úgy érezte, hogy reagálniuk kell rá, és a Bloomberg számára elmondták, hogy az Egyesült Államok nem kereste meg őket olyan kéréssel, amelyben a Huawei gyártási jogának felfüggesztését igényelték volna.

Ernesto Ting, a tajvani elnök szóvivője általánosságban megjegyezte, hogy Tajvan és az USA szoros kapcsolatban áll egymással, amikor az információs technológiák biztonságáról van szó, és állítása szerint a TSMC, illetve a többi tajvani vállalat is együttműködik az Egyesült Államokkal, valamint a többi nagyobb országgal, hogy biztosítsák az alapvető technológiai védelmet.

A biztonsággal kapcsolatban az a hír is járja, hogy az USA nemrég felvetette a TSMC-nek, hogy az Egyesült Államokba kellene vinniük a gyártást, de a tajvani bérgyártó ezt a lehetőséget kizárta, ugyanis ez túl költséges lépés lenne, illetve azt is tagadták, hogy hivatalosan ilyen kérést kaptak volna az említett országtól. Ugyanakkor kihangsúlyozták, hogy biztonságot valóban fontos szempontnak tartják, és ezek érdekében olyan új technológiákat fejlesztenek, amelyekkel meg tudnák előzni, hogy visszaéljenek a legyártott lapkákkal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TSMC

Azóta történt