Lezajlott a JunctionX Budapest, hazánk legnagyobb hackathon eseménye

80 csapat mérte össze a tudását, hogy kiderüljön ki mehet Helsinkibe a végső összecsapásra.

Magyarország legnagyobb hackathonján, a JunctionX Budapest eseményen 80 csapat mérte össze tudását, hogy kiderüljön melyik csapat méltó az 1 millió forintos fődíjra és ezzel együtt melyikük nyeri el a lehetőséget, hogy az eredeti Junction hackathonon is részt vegyen Helsinkiben.



[+]

A rendezvényre fejlesztők, designerek és vállalkozók gyűltek össze 80 országból világszerte, hogy gyakorlati megoldásokat hozzanak létre valós, a nemzedéket foglalkoztató problémákra. A sokszínű nemzetközi közeg egyetlen közös pontja a technológia és a benne rejlő lehetőségek iránti szeretet és kíváncsiság volt.

Az együttműködő partnerek kihívásai releváns képet adnak arról, mi foglalkoztatja a mai fiatalokat és milyen célokkal terveznek fejlődni a legnagyobb hazai és globális cégek. A legsikeresebb a szegedi Shooting Stars csapat lett, akik a Business Finland kihívásában a kapott adatokat felhasználva modellezték a skandináv térség népességvándorlásának különböző folyamatait.

Azóta történt

  • A mesterséges intelligencia és a kvantumkomputerek hozzák el a jog forradalmát

    Legalábbis egy elismert jövőkutató véleménye szerint.

  • 1983. szeptember 27.

    A Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) mesterséges intelligenciát kutató laboratóriumának programozója, Richard M. Stallman bejelenti a GNU Projektet, amely egy Unix-szerű, de kizárólag szabad szoftverekből álló operációs rendszer kifejlesztését célozza. A munka végül 1984 januárjában kezdődött el, a nyílt rendszer pedig 1992-ben a Linux-kernel beemelésével vált teljessé. A GNU egy rekurzív rövidítés, melynek feloldása: „a GNU nem Unix”.

Előzmények