Visszaperrel válaszol a GlobalFoundries vádjaira a TSMC

Hirdetés

A nyár végén számoltunk be arról, hogy nekimegy a TSMC-nek és partnereinek a GlobalFoundries, ugyanis az arab tulajdonban lévő bérgyártó szerint 16 szabadalmukat megsérti a tajvani konkurensük, illetve a partnereik, köztük az Apple, a Broadcom, a Mediatek, az NVIDIA, a Qualcomm, a Xilinx, az Arista, az ASUS, a BLU, a Cisco, a Google, a HiSense, a Lenovo, a Motorola, a TCL, a OnePlus, az Avnet/EBV, a Digi-key és a Mouser.

A TSMC akkor tagadta a vádakat arra hivatkozva, hogy ők a 37000-nél is több szabadalmukkal a legnagyobb félvezetőgyártói portfólióval rendelkeznek, és már akkor jelezték, hogy harcolni fognak az igazukért. Ennek az első felvonása el is kezdődött, ugyanis a TSMC bejelentette, hogy több országon belül (USA, Németország, Szingapúr) beperlik a GlobalFoundriest, 25 szabadalmukra vonatkozó, folyamatban lévő jogsértés miatt, amelyek legalább érintik a 40, a 28, a 22, a 14 és a 12 nm-es node-okat.

A tajvani bérgyártó szerint a GlobalFoundries jelentős pénzbeli károkat okozott számukra a jogsértéseivel, de ennek pontos mértékét nem részletezték. A TSMC továbbra is kitart amellett, hogy a GlobalFoundries által feléjük megfogalmazott vádak alaptalanok.