Teszteli saját felhős játékszolgáltatását az EA

A Project Atlas működésének elemzése négy játékkal kezdődik meg.

A felhős játékszolgáltatások jó ideje részei az életünknek, és eddig olyan hatalmas sikereket azért nem tudhatnak magukénak, de a Google Stadia rendszerére már felfigyelt a világ. A keresőóriás ugyanis eddig az első olyan cég a nevezők között, amely rendelkezik világszinten is kiépített infrastruktúrával, hogy egy ilyen konstrukciót valóban üzemeltetni tudjon.

Hirdetés

A koncepciót azonban a nagyobb kiadók is kutatják, köztük az EA, amely vállalat már korábban is beszélt a Project Atlas nevű megoldásról. Ez lenne a cég saját felhős játékszolgáltatása, és ha sikerül működőképes rendszert kialakítani, akkor még van is keresnivalójuk a piacon, hiszen az EA a saját játékait exkluzívan kínálhatja ezen a platformon.

Persze ez még nagyon egy távoli jövő, egyelőre arról kellene megbizonyosodni, hogy mennyire működik a már kiépített rendszer, és ennek érdekében az EA bejelentette a szolgáltatás tesztjét, amelyet egyelőre négy játékkal lehet nyüstölni: FIFA 19, Titanfall 2, Need for Speed Rivals és Unravel.

A hardveres alapot az Amazon Web Services szolgáltatja, a tesztre pedig az alábbi oldalon lehet jelentkezni. Az EA az élesítés előtt szelektálni fog, tehát első körben csak a kiválasztottak nézhetik meg a Project Atlast működés közben.

Arról egyelőre nincs adat, hogy mikor lesz valóban elérhető a szolgáltatás, ez valószínűleg függ majd a teszteredményektől, de várhatóan az EA beszámol a fejlesztés aktuális állapotáról.