Felvásárolta a Matroxot a cég egyik társalapítója

Lorne Trottier a Matrox Imaging, Graphics és Video divíziót is bekebelezi.

A Matrox neve mára talán feledésbe merült az olvasóink körében, de a vállalat komoly része volt a VGA-kra vonatkozó történelemnek. A kanadai vállalatot még 1976-ban alapította Branko Matić és Lorne Trottier, és kevesen tudják, de a név is az alapítókból származik: Matić a "ma", míg Trottier a "tro" szótagot biztosította, az "x" pedig az angol excellence (tökély, kiválóság) szóból származik.

Hirdetés

A cég ma már nem fejleszt saját grafikus vezérlőt, az AMD korábbi megoldásaira építenek, amelyhez extra szoftveres támogatást biztosítanak. Az utóbbi időben azonban erre se nagyon koncentráltak, inkább az extrém, videófalakra vonatkozó igények kiszolgálására fókuszált a cég. Ugyan ezt a területet az NVIDIA és az AMD sem veti meg, de a nagyon egyedi igények azért nem képeznek prioritást. Gyakorlatilag ezt a piaci rést célozza manapság a Matrox.

Most változik a tulajdonosi háttér, ugyanis Lorne Trottier bejelentette, hogy 100%-ban hozzá kerül a vállalat, a Matrox Imaging, Graphics és Video divízióval együtt. Privát cégről lévén szó az anyagiakról nem kötelező beszámolni, így erre vonatkozó információt nem is osztottak meg az érintettek. Annyi biztos, hogy Branko Matić kiszállásával a cég működése nem változik meg, Lorne Trottier rövidebb távon az aktuális stratégiát viszi tovább.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés