Újabb partnert vont be okosotthon rendszerének fejlesztésébe az LG

Hirdetés

Az LG évek óta kalapálgatja saját okosotthon rendszerét, és e folyamat részeként állandóan próbál új és új partnereket bevonni a munkába, hogy azok termékeikkel, fejlesztéseikkel tegyék sikeresebbé a platformot. E folyamat részeként állapodtak meg az IoT és okosotthon megoldásokat kínáló LUMI United Technology-val.


[+]

Az LG magyarországi képviseletétől kapott információk értelmében a két vállalat célja egy olyan ökoszisztéma létrehozása, amely az eszközök alapszintű irányításán túlmutatva még teljesebb otthoni IoT környezetet biztosít a felhasználók számára. Az együttműködés olyan intelligens szenzorokat alkalmazó innovációk kifejlesztésére fókuszál majd, amelyek képesek észlelni a beltéri környezet jellemzőit, például a páratartalom és a hőmérséklet változását, vagy az ajtók mozgását.

A LUMI Aqara szenzortechnológiájával felszerelt LG készülékek nemcsak a háztartás energiatakarékosabbá tételét szolgálják, de segítenek az otthonokat kényelmesebbé és biztonságosabbá is tenni. Az ökoszisztémába kapcsolt Aqara érzékelőt a kívánt hőmérsékletre állítva az LG légkondicionáló készüléke automatikusan szabályozza a beltéri klímát, egy nyílászáróra szerelt, rendszerbe kapcsolt szenzorral pedig a felhasználó értesítést kaphat arról, ha az LG klíma működtetése közben valaki kinyitotta az ablakot.


[+]

Hamarosan meg is lehet nézheti élőben a rendszert működés közben, az IFA 2019 látogatói ugyanis életszerű körülmények között is kipróbálhatják a két vállalat közös okosotthon-ökoszisztémájának gyakorlati előnyeit. Az LG kiállítási standján idén a LUMI technológiáját alkalmazó LG páramentesítő is bemutatkozik, amely a levegő páratartalmának szabályzásával tartja optimális állapotban a ruhaneműket. A standon az LG WK7 típusú intelligens hangszórója szintén helyet kap, amely egy Aqara LED izzóhoz csatlakoztatva a “Cinema Mode” hangparancsra azonnal megváltoztatja a szoba megvilágítását.

Azóta történt