A Kaspersky átláthatósági központot nyitott Madridban

A Globális Átláthatósági Kezdeményezés keretében az első európai unióbeli Átláthatósági Központ a vállalat partnerei és a kormányzati illetékesek számára biztosít információkat.

Az újonnan megnyílt létesítményben a Kaspersky tájékoztatást nyújt a kormányoknak és a partnereknek a termékeiről, azok megbízhatóságáról az alapvető és fontos műszaki dokumentációkkal kiegészítve  a biztonságos környezetben történő külső értékeléshez. Az új központ nemcsak a forráskód áttekintésére szolgál, hanem tájékoztató központként is, mely elősegíti a Kaspersky mérnöki és adatfeldolgozási gyakorlatának részletesebb megismerését.

Hirdetés

„A bizalom és az átláthatóság alapvető tényezőkké válnak a technológiai vállalatok számára. Büszkék vagyunk arra, hogy az átalakulásban irányadó szerepet töltünk be és megnyitottuk Európa második Átláthatósági Központját. A termékeink és adataink biztonsága érdekében technológiai cégként a legjobb informatikai infrastruktúra biztosítására törekszünk. Vissza kell állítanunk a bizalmat a vállalatok, a kormányok és az emberek közötti kapcsolatokban, a központ Madridban való megnyitása még egy lépés annak érdekében, hogy ez megtörténjen.” – mondta Anton Shingarev, a Kaspersky Public Affairsért felelős alelnöke.

2018 novemberében a Kaspersky megkezdte az európai felhasználók adatfeldolgozását Zürichben, és megnyitotta az iparág első Átláthatósági Központját is. Svájcban a központ az arra felhatalmazott partnerek és a kormányzati érdekeltek számára lehetővé teszi a vállalat kódjának, a szoftverfrissítéseknek és a fenyegetések felderítésének szabályainak áttekintését.

A Kaspersky Globális Átláthatósági Kezdeményezése (GTI) megerősíti a vállalat elkötelezettségét a legfontosabb érdekelt felek, azaz ügyfelei bizalmának megszerzésében és fenntartásában. A kezdeményezés számos érdemi és konkrét intézkedést tartalmaz, melyek révén külső független kiberbiztonsági szakértők és mások bevonásával a vállalat termékeinek, belső folyamatainak, illetve üzleti tevékenységének megbízhatósága igazolható és érvényesíthető, ezek mellett megismerhetők azok a további elszámoltathatósági mechanizmusok, amelyek által a cég azt is bemutathatja, hogy minden biztonsági problémát azonnal és alaposan kezel.

Azóta történt

Előzmények