Rekordokkal ünnepli harmincadik szülinapját a Euronics

A 100 százalékban magyar tulajdonú vállalat minden idők legnagyobb bevételét könyvelhette el.

Az egyik legmeghatározóbb magyarországi kereskedelmi lánc, az Euronics a Corvin Plazaban található áruházában ünnepelte harmincadik születésnapját egy nagyszabású esemény keretein belül. A rendezvényen megtudhattuk, hogy a cég rekordévet zárt tavaly. A 100 százalékban magyar tulajdonú vállalat húsz százalékos árbevétel-növekedést könyvelhetett el a 2017-es eredményhez képest, ezzel átlépte a 74 milliárd forintot. Kifejezetten jól teljesített a számos kényelmi funkcióval rendelkező webshop, melynek forgalma megkétszereződött egy év alatt. A GKI Digital adatai alapján ezzel a webáruház már a 12. helyet foglalja el a hazai piacon.

Az elmúlt harminc évben folyamatosan nyereségesen működő Euronics tavaly az árbevételnél is nagyobb mértékben, 25 százalékkal növelte adózott eredményét. A műszaki áruházláncnál vásárlók egyre bátrabban választják a rugalmas konstrukciójú hitelmegoldásokat, a 2012-es adatokhoz képest 46 százalékkal nőtt a jóváhagyott áruhitelek összértéke.



[+]

Az Euronics munkatársai azt is elárulták, hogy tapasztalataik szeirnt a fogyasztók tudatossága folyamatosan nő, egyre többen választanak drágább, de jobb minőségű termékeket, melyekhez előszeretettel választanak termékbiztosítást is. Az Euronics 2012-höz képest 159 százalékos növekedést regisztrált ezen a területen. Elsősorban okostelefonjaikat, de más, értékes műszaki tárgyaikat is szeretik biztonságban tudni a vásárlók.

A fejlesztések folytatódnak

A tavalyi év rekordjai azért is kiemelkedők, mert mindezt úgy érte el az Euronics, hogy közben egymilliárd forint értékben hajtott végre beruházásokat: 700 milliót költött a bolthálózat fejlesztésére, illetve 300 milliót az IT és egyéb műszaki jellegű fejlesztésekre.

A 2019-es évben is folytatódnak a beruházások, az idei évben a logisztikára fókuszálva: a raktár 14 000 négyzetméteresre hízik, 400 millió forintot költ az Euronics raktártechnikára, ezen belül 29 Toyota típusú targoncát szereznek be, új csomagolóállomást (és polcrendszert) állítanak üzembe, illetve a fenntarthatóság jegyében teljesen átállnak a vonalkód alapú, papírmentes raktári munkára.

Az eseményen az is kiderült, hogy Tovább terjeszkedik az áruházlánc, Cegléden már megnyílt egy idén tavasszal, amelyet egy új budapesti követ majd szeptemberben, miközben Esztergomban bővült a meglévő üzlet, a kecskeméti és dunaújvárosi pedig frekventáltabb helyre költözik.

Előzmények