Idén (is) a fehéráru piac meghódítására törekszik az LG

A vállalat komplex rendszerbe építené extra funkciókkal felturbózott eszközeit.

Az LG az elmúlt egy-másfél évtizedben gyakorlatilag a semmiből vált az otthoni háztartási gép szektor meghatározó szereplőjévé. Jelenleg már ott tartunk, hogy Magyarországon bizonyos termékkategóriákban, így például a side by side hűtők és az alulfagyasztós hűtők A+++ kategória szegmensében, piacvezetői pozícióval bírnak. A konszern a közeljövőben sem lazít a gyeplőn, legalábbis a cég Innofest 2019 eseményén bemutatott új termékek és technológiák arra utalnak, hogy rengeteg pénzt és energiát fektetnek a kutatás-fejlesztésbe e szegmensben is.


[+]

Komplex ökoszisztéma

Az LG évekkel ezelőtt mutatta be ThinQ névre hallgató koncepcióját, ami most már a gyakorlatban is megvalósult,és elérte a háztatási gépeket is. A ThinQ egy olyan technológia, ami lehetővé teszi egy komplex otthoni ökoszisztéma kialakítását a kompatibilis termékekből. Ennek révén az eszközök távolról is vezérelhetőek, emellett képesek kapcsolatot teremteni és információt megosztani egymással. Tehát például az okostelefon segítségével indítható, időzíthető a mosógép bekapcsolása, vagy a mobilról installálhatóak rá internetes adatbázisból letöltött új programok. Emellett például az is megoldott, hogy a televízión keresztül figyelmeztessen a konyhai hűtőszekrény, hogy a szintén LG gyártású kapszulás sörcsapolóban elkészült az ital. A ThinkQ megalkotása során alapvető stratégiai cél volt a nyitottság, így a rendszerbe integrálhatóak szabadon más gyártók kompatibilis okos otthon eszközei is, amennyiben megfelelnek az LG által támasztott feltételeknek.


[+]

Nagyon úgy fest egyébként, hogy a vállalat szerint a konyha  központi egysége a hűtőszekrény lesz. Legalábbis erre utal, hogy bemutattak egy olyan készüléket, amelynek ajtaja szó szerint egy átlátszó LCD panel. Ezen pedig elolvashatóak a levelek, figyelmeztetést kaphatunk arról, ha lejárt a mosás,valamint megjeleníthetőek internetről származó információk például az időjárással kapcsolatban, vagy akár receptek is. Ennél kevésbé látványos, de talán hasznosabb újítás, hogy az új hűtőszekrényeknél változtattak a felépítésen, és vékonyabb lett a szigetelőréteg. Ennek köszönhetően pedig megnőtt a hasznos belső tér, azaz ugyanakkora termékbe most már több élelmiszer fér!


[+]

És ha már az innovatív megoldásoknál tartottunk: A vállalat próbál olyan apróságokkal előállni, amelyekkel kitűnhet a riválisok közül. Ilyen például, hogy új borhűtőjük ajtaja parancsszóra nyílik, ami kifejezetten hasznos lehet akkor, ha valaki palackokkal a kezében közelíti meg. Az alsó részen található tároló fakkból pedig motorok emelik ki a rekeszt, így nem kell annyit hajolgatni, ha valamit ki szeretnénk venni onnan. Ezek nyilván nem létfontosságú fejlesztések, hanem inkább olyan kényelmi funkciók, amelyek kis segítséggel tehetik komfortosabbá a mindennapokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények