Fertőzött pendrive-val támadtak Donald Trumpra

A tudósítások mindegyike kiemeli, hogy komoly biztonsági kérdéseket vet fel az, hogy ilyen könnyű volt az elnök közelébe jutni.

Hétfőn hozták nyilvánosságra egy bűnügyi eljárás hivatalos iratait, melyekből kiderül, hogy március 30-án az amerikai titkosszolgálat letartóztatott egy kínai nőt Floridában, aki Donald Trump elnök rezidenciájára, ottani luxusüdülőjébe kívánt bejutni. A jelentés szerint a nő hazudott egy ügynöknek és az üdülő személyzetének, így jutott el a medencéig.

Hirdetés

A motozásnál négy mobiltelefont, egy külső merevlemezt, egy laptopot, két kínai útlevelet, valamint egy olyan pendrive-ot foglaltak le tőle, mely vírust, malware-t tartalmazott.

A tudósítás szerint azért engedték be a 32 éves Yujing Zhangot, mivel a személyzet és az ügynökök nyelvtudás híján nem tudták pontosan azonosítani, és azt hitték, hogy azonos egy megegyező vezetéknevűvel, aki viszont a személyzethez tartozik. Később bizonytalansága és tájékozatlansága keltette fel a gyanút (egy olyan ENSZ-rendezvényre hivatkozott, mely nem létezett), ekkor vizsgálták meg alaposabban.

Végül az elnök és az üdülő elektronikus eszközei biztonságának veszélyeztetése miatt vették őrizetbe.

Azóta történt

Előzmények