Új nevet kapott a Taxify

A névváltás részleges arculatváltással is együtt jár, így a cég bemutatta új logóját is.

Az észt alapítású vállalkozás mostantól Bolt márkanéven működik tovább.

Bolt
[+]

A változtatásról Markus Villig, vezérigazgató és társalapító a következőket mondta: „A Taxify-t öt éve azzal a küldetéssel indítottuk el, hogy kényelmesebbé és megfizethetőbbé tegyük a városi közlekedést. Első termékünk egy taxirendelő alkalmazás volt, és a cégünk is erről kapta eredeti nevét. Miközben küldetésünk megvalósításán dolgoztunk, menet közben kinőttük a felépített márkánkat, hiszen tevékenységünk már a márkanevünkön is kezdett túlmutatni. Célunk, hogy egyre több megoldást kínáljunk a közlekedés egyre szélesebb körű problémáira. Ezzel párhuzamosan szeretnénk, hogy a márkánk a cég jövőjét fejezze ki, ne a múltjára emlékeztessen. Bolt márkanevünket a gyors, fennakadásmentes közlekedéssel szeretnénk azonosítani. Olyannal, amilyennek a városi közlekedésnek lennie kell, amilyet az utazók elvárnak, akár személygépkocsit, rollert vagy tömegközlekedést használnak. Továbbá ezzel a márkanévvel szeretnénk kifejezni abbéli hitünket és meggyőződésünket, hogy a közlekedés jövője az elektromos meghajtás.”

A cég jelenleg több, mint 30 országban 25 millió felhasználóval rendelkezik, és ezzel piacvezető Európában és Afrikában is. Továbbá elsőként kínált utazásszervezést és robogó-megosztást egyazon okostelefonos alkalmazáson belül. A cég jelenleg a roller-megosztó szolgáltatásának bevezetésén dolgozik számos európai városban.

Az új márkanevet fokozatosan vezetik be a Bolt globális piacain az elkövetkező hetekben. Magyarországon áprilistól jelennek meg Budapest és Debrecen útjain a Bolt feliratú taxik. A változással kapcsolatban a felhasználóknak nincs teendőjük, mivel az alkalmazás automatikusan frissül majd okostelefonjukon.

Azóta történt

Előzmények