Összefogott a látássérültekért a Huawei és a Láthatatlan Kiállítás

A kezdeményezés célja, hogy a gyártó legújabb mesterségesintelligencia-applikációja, a Facing Emotions segítségével a két szervezet együttesen hívja fel a figyelmet a látássérültek mindennapi nehézségeire az érzelmek felismerését illetően.

Hirdetés

A Huawei a Láthatatlan Kiállítás közreműködésével sajtóesemény keretében jelentette be legújabb társadalmi érzékenyítő kampányát, melynek központjában a látható érzelmek, illetve azok hiánya áll. A gyártó legújabb MI-támogatott applikációja, a Facing Emotions a Huawei Mate 20 Pro okostelefon segítségével képes felismerni az emberi arcon megjelenő hét alapérzelmet, majd ezeket hanggá alakítva továbbítani azokat – írják a hivatalos közleményben.

A kezdeményezés során a vállalat az online figyelemfelkeltő videói mellett a Láthatatlan Kiállításra érkezők számára is tartogat újdonságokat. Az érzékenyítés keretében a kiállítás állandó programelemeként megjeleníti az applikációt, így a látogatók a Huawei készülékei segítségével kipróbálhatják, milyen a látásuk helyett a telefon által kiadott hangok alapján azonosítani az érzelmeket beszélgetőpartnerük arcán. Az alkalmazás a Huawei Mate 20 Pro mesterségesintelligencia-képességeinek köszönhetően pár másodperc alatt képes megállapítani, hogy a beszélgetőpartner arcán milyen érzelem tükröződik a hét legmarkánsabb emberi emóció (boldogság, szomorúság, meglepettség, düh, félelem, undor, megvetés) közül.

A Huawei Facing Emotions applikációjának kipróbálását 2019. február 1-jétől, a Láthatatlan Kiállítás minden túráján biztosítja a látogatók számára, a Mate 20 Pro készüléktulajdonosok pedig a Google Play áruházból is letölthetik az alkalmazást.

Azóta történt

Előzmények