Hétfőn újra OpenStreetMap Meetup

Az idei első OpenStreetMap Meetup témája inkább a kezdőket célozza meg, de az este során több haladó téma is előkerülhet.

Sokan tudják már, hogy az OpenStreetMap (OSM) szabadon felhasználható és szerkeszthető földrajzi adatbázis és ahhoz kapcsolódó ingyenes internetes térképszolgáltatás. Az önkéntes alapon működő projekt szabadon hozzáférhető földrajzi adatokat gyűjt a világ minden tájáról. A kész utcatérképek, turista- és kerékpártérképek, közlekedési viszonylatok útvonalainak térképei önmagukban is felhasználhatók a tájékozódásra, de más szolgáltatásokkal is összekapcsolhatók.

Hirdetés

A projekt azért indult, mert a legtöbb térkép, amiről azt gondolnád, hogy szabad, valójában szigorú jogi vagy technikai megkötéseket tartalmaz a használatára vonatkozóan. Ez lehetetlenné teszi a kreatív és produktív felhasználásokat. Erre a célra utal az OpenStreetMap angol kifejezés, ami magyarul „nyílt utcatérképet” jelent.

Előadások

  • Nagy Tamás (bkil): Mapillary céllövölde
  • Ez alkalommal Mapillary sorozatokból gyakoroljuk közösen a POI felismerést és helyes felcímkézést, szigorúan bekiabálással.
  • Vajna Miklós: 9 dolog amit még térképezhetsz házszámozás közben. (zebrák, lépcsők, forgalomlassítók, stb.)
  • Szalai Kálmán(KAMI): Tömeges POI import - jelenlegi helyzet
  • Rövid beszámolóban elmondom, hogy milyen eredményeket sikerült elérnünk az elmúlt pár hónapban. A közösségtől rengeteg visszajelzés és ennek kapcsán javítás is született. Jelentősen javult az adatok minősége, ezzel számos típushibát kiküszöbölni. Ennek megoldásairól is, valamint a további feladatokról, ellenőrzési lehetőségről is beszélek majd.

Időpont: 2019. január 14., hétfő.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kapunyitás 17:50-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli sörözőbe.

A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre.

Helyszín: http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat, 1016 Budapest, Mészáros u. 58/A
Hogyan juthatsz el hozzánk? Tömegközlekedéssel:

A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig, vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta.

Azóta történt

Előzmények