A Vodafone kiírta a Digitális Díj pályázatot

A Vodafone Magyarország Alapítvány a Magyar Adományozói Fórum közreműködésével első alkalommal hirdeti meg Vodafone Digitális Díj című pályázatát.

A hivatalos közlemény szerint a pályázati felhívás célja, hogy a Vodafone Magyarország Alapítvány ösztönözze és elismerje a digitálisan innovatív gondolkodású személyeket és szervezeteket az alábbi három kategóriában:

  • Digitális Gyerekek

Ebben a kategóriában személyek és szervezetek pályázhatnak olyan digitálisan innovatív megoldásokkal, amelyekkel hozzáadott értéket képeznek a gyermekek életében, például a közoktatás, a digitális felzárkóztatás vagy a segítségnyújtás területén.

  • Digitális Család

Ebben a kategóriában személyek és szervezetek pályázhatnak olyan digitálisan innovatív megoldásokkal, amelyekkel hozzáadott értéket képeznek a családok életében, például a kapcsolattartás vagy a generációs különbségek lebontása területén.

  • Digitális Non-profit Szervezetek

Ebben a kategóriában személyek és szervezetek pályázhatnak olyan digitálisan innovatív megoldásokkal, amelyek hozzáadott értéket képeznek az oktatási-képzési, tudományos, környezettudatos, egészségügyi, szociális, életvédelmi, kulturális, esélyegyenlőségi területen egy-egy nonprofit szervezet működését tekintve.

A pályázat középpontjában a digitális innováció áll, azaz olyan, új technológiákat alkalmazó megoldásokat keres az alapítvány, melyek nem megszokott választ adnak a fent meghatározott kategóriák egy-egy kihívására, problémájára, hozzáadott értékük van, és általuk, a mobil technológia segítségével könnyebbé és jobbá tehető a világ és a jövő. Olyan kész megoldásokat, termékeket, szolgáltatásokat keresnek, amelyek vagy bevezetésre várnak, vagy már bevezetésre kerültek, működnek, és a pályázat keretében (tovább)fejlesztésük valósulna meg.

A pályázatra 18. életévüket betöltött magánszemélyek egyedül vagy többen, valamint nonprofit és forprofit szervezetek is jelentkezhetnek.  Egy személy vagy szervezet több pályázatot is benyújthat a kiírásra.

Pályázatot 2019. február 15-ig a dedikált oldalról letölthető pályázati adatlapot kitöltve lehet benyújtani. A rendelkezésre álló keret: 15 millió forint. A pályázati folyamat során a zsűri dönti el, hogy melyik kategóriában hányan és milyen összegben részesüljenek díjazásban. A pályázati projektet a nyertes pályázóknak 2019. április 1. – október 15. között lehet megvalósítani. 4. A pályázat nyerteseinek nyilvános bejelentésére 2019. március 28-ig kerül sor.

Azóta történt

Előzmények