Vissza a múltba: újra piacra kerül a Puma RS-Computer cipő

Az 1986-os modell meghaladta korát, most pedig rendkívül limitált példányszámban kerül forgalomba.

Bár könnyen gondolhatjuk, hogy a minden lépésünket figyelő szenzorok a közelmúlt termékei, ez nincs így: a Puma például már 1986-ban kiadott egy olyan futócipőt, amely a sarkába épített érzékelőchip segítségével képes volt a lépésszámot, megtett távolságot, a sporttal töltött időt és az elégetett kalóriákat is naplózni.

Az RS-Computer nevű lábbeli elég otromba kidudorodást viselt a sarkán, edzés után pedig kábellel kellett összekapcsolni valamilyen kompatibilis számítógéppel, amely lehetett Apple IIe, Commodore 64, vagy akár IBM PC is. A Puma pechjére viszont a múlt század 80-as éveiben a sportolókat még nem nagyon érdekelték az efféle adathalmok, így az RS-Computer nem lett túl népszerű. Azóta viszont eltelt harminc év, és statisztikamániás korunkban kifejezetten nagy a keletje az életünkről statisztikákat készítő eszközöknek, úgyhogy a Puma most ismét piacra dobja ezt a terméket – rendkívül limitált példányszámban!


[+]

Az összesen 86 párban készülő modern RS-Computer külsejében nem változik, azaz megmaradt a hátsó dudor is (immár tulajdonképpen szükségtelenül), a kábeles interfész helyét azonban átvette a Bluetooth, töltésre microUSB port szolgál, az érzékelés pontosságát már háromtengelyes gyorsulásmérő javítja, a belső memória pedig 30 napra elegendő. Sajnos beszerzése nem lesz egyszerű: az említett 86 pár ma kerül a boltokba Berlinben, Tokióban illetve Londonban – és valószínű, hogy nem sokáig maradnak ott.