Tarlós István feljelentést tesz az e-jegyrendszer ügyében

A főpolgármester szerint egy vizsgálóbizottság felállítása nem vezetne eredményre, jobb lesz a rendőrségre bízni a nyomozást.

A hvg.hu helyszíni tudósításban számolt be arról, hogy rendkívüli közgyűlést tartott Budapest önkormányzata, amelynek legfőbb napirendi pontja az e-jegyrendszer volt. Tarlós István nagy bejelentéseket ígért, és be is tartotta: feljelentést tesz az e-jegyrendszer miatt, mert szerinte az ügy a rendőrségen jó helyen lesz.

Hirdetés

A közgyűlésen a patkányhelyzet mellett többek közt személyi kérdésekről döntöttek – így a BKK-nál már korábban beígért vezetőcseréről, vagyis hogy Dabóczi Kálmánt Nemesdy Ervin váltja.

A képviselők egy része vizsgálóbizottság felállítását javasolta, a főpolgármester azonban mereven elutasította ezt a lehetőséget.

Végül a napirendet is felforgatták, az első pont lett az e-jegyrendszer ügye. Képviselők felvetették, hogy égető kérdés: mire ment el 12 milliárd forint, ha az eredmény egy működésképtelen rendszer. Itt éles szóváltás bontakozott ki, többen több irányból közelítették meg azt, ami végül is van: a projekt kudarcos lett.

Tarlós István azzal védekezett, hogy szó sincs arról, hogy ő és csapata tájékozatlan lett volna, de a BKK információira támaszkodott, és ezek alapján nem volt ok aggodalomra, és egyébként is: „Ez a BKK projektje volt, a főváros csak a finanszírozásra kötött szerződést” – mondta. Majd közölte: „Jobb, ha tiszta vizet öntünk a pohárba” – így feljelentést tesz az ügyben, a rendőrség meg majd vizsgálódik, nyomozni fog, és a rendőrségen jó helyen lesz az ügy. A közgyűlés leszavazta azt a javaslatot, hogy vizsgálóbizottságot állítsanak fel a kérdés kivizsgálására.

Azóta történt

Előzmények