A Magyar Telekom villámakcióban keres új gyakornokokat

A jelentkezés november 14-én, délben indul és rekordidő alatt, másnap délután derül ki, kik nyertek felvételt a vállalathoz.

A Magyar Telekom új megoldással keresi és szólítja meg leendő gyakornokait. A vállalatnál jelenleg közel 500 főiskolai és egyetemi hallgató dolgozik gyakornokként, akik az IT-tól a marketingig számos területen kipróbálhatják magukat. A jellemzően részmunkaidőben dolgozó hallgatók maximálisan az órarendjükhöz igazodva végezhetik munkájukat, fejlődésüket pedig a cég személyre szabott mentorprogrammal biztosítja - írják a vállalat közleményében.

Hirdetés

24 órán belül 25 új gyakornok

A Magyar Telekom november 14-én induló rendhagyó, mindössze 24 órás, többkörös kiválasztási folyamatot követően szerződteti új gyakornokait, összesen huszonöt fiatalt. A toborzás indulásáról és a jelentkezés módjáról a www.telekom.hu/amostgyakornoka weboldalon kapnak tájékoztatást az érdeklődő fiatalok. Az online jelentkezést egy digitális kompetenciamérő játék (serious game) követ, majd videóinterjúk során kapnak bemutatkozási lehetőséget a pályázók. Akik az online köröket sikerrel teljesítették, meghívást kapnak személyes találkozóra a Telekom HR-szakértőivel.

„Ma már nincs arra szükség, hogy egy kiválasztási folyamat hetekig is elhúzódjon, mert a rendelkezésünkre álló digitális megoldások sokkal rövidebb toborzási időt is lehetővé tesznek. A 24 órás kiválasztás során azokat az innovatív eszközöket és módszereket alkalmazzuk, amelyek a Telekomnál mindennapi munkánk során is segítik a hatékony munkavégzést, így a jelentkezők testközelből is megismerhetik, milyen a Most munkahelye” – mondta el az innovatív kezdeményezésről Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese.

A digitális eszközöknek és a távmunka-lehetőségnek köszönhetően a munkavállalók maguk oszthatják be idejüket – emelik ki. A Telekom gyakornokai már az első munkanapjuktól kezdve felelős szakmai feladatokat látnak el, melyhez a vállalat személyre szabott mentorprogramot biztosít. A mentorok a szakmai irányítás mellett folyamatos visszajelzésekkel segítik a hallgatók szakmai és személyes fejlődését. A 24 órás kiválasztás során ezt a feladatot az egyik legismertebb hazai YouTuber, Szirmai Gergely vállalta magára, aki hasznos tippekkel látja majd el a fiatalokat a videóinterjúk készítése kapcsán.

Azóta történt

Előzmények