Egy tajvani papi megalkotta a tökéletes Pokémon-vadász fegyvert

11 okostelefon a lelke a találmánynak.

Hirdetés

Egy hetven éves tajvani nagypapa, Chen San-yuan megszállott Pokémon Go őrült, akit az unokája vezetett be a játék rejtelmeibe. Annyira rákattant a kis labdába bújt virtuális szörnyetegek utáni hajszára, hogy az elmúlt időszakban egy csodafegyver megalkotásával töltötte idejét.

Chen San-yuan
Chen San-yuan (forrás: Motherboard) [+]

11 okostelefonból áll a szerkezet, amelyet Chen Sun-yuan legtöbbször biciklire tesz, és az utakat rója ezzel különleges járművel. Akkupakkokkal is ellátta magát, így egyhuzamban akár húsz órán keresztül is cirkálhat Pokémonokra vadászva. A nyugdíjazása után kezdett foglalkozni a játékkal, aminek a rejtelmeibe az unokája vezette be, és havonta állítólag átlag 1290 amerikai dollárnak (~330 000 forint) megfelelő tajvani dollárt költ a hobbijára, ami azért elég sok pénz. Chen bácsi mostanra egyébként hírességgé vált, és a turisták közül sokan kifejezetten azért keresik fel Tainan városát, ahol él, hogy láthassák.


(forrás: Nintendo Life) [+]

Azóta történt

  • Milliárdos bírság a Nintendo-kalózoknak

    Nagyon komolyan megbüntettek egy céget, amely ingyenesen tett elérhetővé játékokat és emulátorokat, de járhattak volna rosszabbul is.

  • Vakokon segít az Alibaba új fejlesztése

    Egy olcsó műanyag kiegészítő segítségével egyszerűbbé válik az online vásárlás a látásproblémákkal küzdők számára.

  • 1844. szeptember 17.

    Pesten megszületett Ditrói Puskás Ferenc, hadmérnök, az első budapesti telefonközpont megépítője és első igazgatója, Puskás Tivadar öccse. Bátyja javaslatára lépett ki a hadseregből, hogy a hazai telefonhálózat kiépítésével foglalkozzon. Első telefonközpontja (Európában a negyedik) a Fürdő (ma József Attila) utca 10. szám alatt létesült 1881. május 1-jén, és még ugyanabban az évben a második telefonközpontot is üzembe helyezték Pesten, a Királyi Pál utcában.

  • 1858. október 4.

    A bánáti Idvorban (Torontáludvar) megszületett Mihajlo Pupin szerb fizikus. Pupin 16 éves korában kivándorolt az Egyesült Államokba, és ott fejlesztette ki a nagy távolságokat áthidaló telefonhálózatok kiépítéséhez nélkülözhetetlenné vált, főként a jelerősítést szolgáló „Pupin-tekercset”, illetve az erre alapuló, „pupinizáció” néven ismertté vált technológiát.

Előzmények