Egy felrobbant eszköz miatt hívták vissza a rendőrök testkameráit

A meghibásodás szerencsés módon nem okozott sérülést, de meg kell vizsgálni az adott típus akkumulátorait.

A New York-i rendőrség (NYPD) vasárnap adott ki egy közleményt, mely szerint egy baleset miatt elrendelték a rendszeresített testkamerák eltávolítását.

Hirdetés

Az incidens vasárnap történt váltáskor egy Staten Island-i őrsön, amikor az egyik rendőr arra figyelt fel, hogy füst szivárog a kamerájából. Miután gyorsan eltávolította, „az eszköz felrobbant”. Sérülés nem történt, az igen valószínűnek látszó feltételezés szerint a kamera akkumulátora hibásodott meg.

Az NYPD-nél jelenleg körülbelül 15 ezer testkamerát használnak, ezek közül háromezer érintett, a Vievu LE-5 típusú eszköz, ezeket a vizsgálat idejére azonnali hatállyal visszahívták, a többiről – pl. az LE-4-ről – úgy vélik, hogy biztonságos a használatuk.

A gyártó, az arizonai székhelyű Vievu közölte, hogy számukra kiemelten fontos a biztonságos használat, és mindent megtesznek a történtek tisztázása érdekében.

A New Yorki-i rendőrséget egyébként már évek óta kritizálták, hogy alkalmazottaik nem viselnek testkamerákat, így végül 2017-ben indult meg rendszeresítésük, és ezt a folyamatot az idei év végéig tervezték befejezni.

Azóta történt

Előzmények