Chiptuninggal javulhat a Tesla robotpilótája

Elon Musk a Twitteren jelentette be, hogy egy új vezérlőchippel a már az utcán futó autókban is lényegesen javíthatnak az önvezető képességen.

Hirdetés

A Tesla önvezető rendszerével kapcsolatban elég sok a probléma, amelyek egy része egyébként arra vezethető vissza, hogy a megtévesztő „autopilot” név miatt a sofőrök túlértékelik a gépjármű önálló közlekedéssel kapcsolatos képességeit. A cég mindenesetre igyekszik folyamatosan javítani a rendszer tudásán, hiszen minden Teslát ért baleset komoly negatív reklám az utóbbi időben más okokból is inkább csak negatív híreket generáló autógyártónak.


(forrás: Twitter) [+]

A cég alapítója és ügyvezetője, Elon Musk most a Twitteren számolt be legújabb fejlesztésükről, amely egy új chip képében ölt testet. Ez a chip az ígéretek szerint 500% és 2000% közötti javulást hozhat a robotpilóta teljesítményében (mivel nem tudjuk, milyen metodikával mérték az eddigi tudást, ezeket a számokat fogadjuk némi kétkedéssel) új szenzorok vagy bármilyen egyéb kiegészítő beépítése nélkül, és körülbelül hat hónapon belül jelenhet meg az új autókban. Ami ennél is fontosabb, hogy azok, akik anno a teljes önvezető képességre is előfizettek Teslájuk megvásárlásakor, egy ingyenes upgrade formájában is megkaphatják az új processzort, míg az ilyen előfizetéssel nem rendelkezőknek 5000 dollárjába kerül a beépítés.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények