UniCredit-Alipay megállapodás

Az UniCredit Bank Hungary és az Alipay megállapodást kötött: Kína legelterjedtebb mobilfizetési megoldása Magyarországon is elérhetővé válik a kínai látogatók számára 2019-től.

Az UniCredit Bank Hungary és az Alipay Europe által aláírt megállapodás lehetővé teszi, hogy az egyre nagyobb számban külföldre látogató kínai állampolgárok egyszerűen, a hazájukban már megszokott alkalmazással vásároljanak és vegyenek igénybe szolgáltatásokat Magyarországon. Ennek a megállapodásnak köszönhetően az UniCredit bankkártya-elfogadó partnerei Alipay fizetési megoldást is biztosíthatnak kínai vevőik számára.

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint 2017-ben 178 ezer kínai vendég látogatott el Budapestre, így Kína szerepel azoknak az országoknak a tízes ranglistáján, ahonnan a legtöbb turista érkezik a magyar fővárosba. A kormányzati adatok alapján a Magyarországra látogató kínai turisták száma tavaly több mint 34 százalékkal nőtt, azaz 2017-ben elérte a 227 ezret, 2018 első félévében pedig 140 ezer kínai állampolgár érkezett az országba, ami további 11%-os növekedést jelent.

A Magyarországot felkereső turisták átlagosan 1400 dollárt (390 ezer) költenek, ami 50 százalékkal meghaladja a kínai turisták átlagos külföldi költését, Kína legnagyobb online utazási irodája, a Ctrip szerint. Magyarország további egyedi sajátossága és kapcsolódása Kínához, hogy a közép-európai régióban itt található a legnagyobb kínai népesség: mintegy húszezer kínai állampolgár él az országban.

Több mint 700 millió aktív felhasználóval az Alipay az egyik legelterjedtebb és leggyakrabban használt mobilfizetési megoldás Kínában. Az Alipay a bolti fizetést is lehetővé teszi a kínai turisták körében népszerű országok piacain világszerte, több mint 40 országban és régióban fogadják el.

Azóta történt

Előzmények