Sikeres volt a második ChaosStack fejlesztőverseny

Laptopok a kézben, ujjak a billentyűzeten, kreativitás és kitartó csapatmunka a legvégsőkig.

Az esemény értékelésekor a szervezők közleményükben elmondják, hogy 50 lelkes versenyző gyűlt össze szeptember 29-én, Budapesten, a DXC Technology irodájában, hogy próbára tehessék magukat a legkülönbözőbb fejlesztői területeken. Nem volt könnyű helytállni, hiszen a versenyzőknek összesen 11 feladatot kellett megoldaniuk, érintve olyan területeket mint a vizualizáció, devops, algoritmusok, social engineering, data analytics, architektúra, vagy a gépi látás.

Megérte azonban kitartóan dolgozni, mert az értékes szakmai tapasztalaton, új kapcsolatokon és a szórakoztató kihívásokon túl összesen 500 ezer forint talált gazdára a dobogósok között.

A ChaosStack fejlesztőverseny egyedi kezdeményezés a hazai IT-s versenyek között. A hagyományos algoritmuselméleti versenyek kereteiből kilépve a ChaosStack célja, hogy a szigorú értelemben vett szakmai tudás mellett olyan képességeket is próbára tegyen a verseny során, mint a mérnöki problémamegoldás vagy a csapatmunka. Koncepciójuk szerint: egy jó fejlesztő kitartó, képes komplex problémákat értelmezni és alkalmazkodik a rendelkezésre álló erőforrásokhoz, valamint az egyéb, ügyfélspecifikus megkötésekhez is.

A ChaosStack győztesei és résztvevői is olyan fejlesztők, akik komfortosan mozognak a valós piaci közegben, készségeiket képesek a mindennapi életben is felhasználni, ezzel jelentős üzleti értéket teremtve – fogalmaznak. A versenyzők olyan elismert piaci szereplők által összeállított feladatokon dolgozhattak, mint a Nokia , a Bosch , az Accenture , az OTP Bank , a Graphisoft , az MSCI és a United Consult.

A versenyt támogató cégek nemcsak kihívásokkal, de szakmai mentorokkal is képviseltették magukat. Az itt kialakult beszélgetésekből sokat tanulhattak a résztvevők, és a mentorok is: közvetlenül ismerkedtek meg a fiatal szakmabeliekkel, és motivációikkal, míg a versenyzők betekintést nyertek a vezető piaci cégek működésébe és cégkultúrájába.

A szervező Tech Embassy csapat célja, hogy az idén második alkalommal megrendezett fejlesztőverseny hagyományát a továbbiakban is megőrizzék, sőt, még sok hasonló, szórakoztató szakmai kihívással várják majd a lelkes jelentkezőket.

Október második felében már készülnek egy újabb, rendkívül nagyszabású megmérettetésre: Európa legnagyobb hackathonját, a Junctiont hozzák el Budapestre. A JUNCTIONxBudapest a finn rendezvény kistestvéreként egy 48 órás kihívást állít 200 nemzetközi résztvevő számára. A szervezők várják a fejlesztők, designerek, vállalkozók és bármilyen más szakterület lelkes jelentkezőit egészen október 14-ig ezen linken. Akik pedig kíváncsiak az eseménnyel kapcsolatos fejleményekre és a végeredményre, kövessék a Tech Embassy Facebook-oldalát.

Azóta történt

Előzmények