A Google vezetője a cenzúráról beszélget politikusokkal

Az erőteljes támadás nemcsak a Google-t érinti, hanem az összes amerikai internetes nagyvállalatot.

Hirdetés

A Google vezérigazgatója, Sundar Pichai tegnap bejelentette, hogy a héten személyes megbeszélésre (meghallgatásra) megy az amerikai törvényhozókkal, mégpedig abban a témában, hogy vállalata és más internetes nagyvállalatok a konzervatív politikusok által egyre erősebb támadásokat kénytelenek elviselni. E vádak lényege, hogy a Google és más cégek cenzúrázzák a konzervatív véleményeket felületeiken és szolgáltatásaikban.

Pichai elmondta nyilatkozatában, hogy ők készek nyitottan tárgyalni mindkét oldallal, hogy kifejtsék tartalomkezelési gyakorlataik alapelveit – ahogy ezt megtették már eddig is. Határozottan visszautasították azt a – Trump elnök által nemrég nyíltan is megfogalmazott – vádat, hogy tartalomkezelési gyakorlatuk függene az amerikai politikai viszonyoktól.

Az ügy fontosságát és hatásait mutatja, hogy Jeff Sessions igazságügy-miniszter ma találkozik több állami főügyésszel, hogy megvitassák többek között a konzervatívok által felhozott panaszokat, melyek a közösségi médiát érintik, de szóba kerülnek az e vállalatokat érintő adatvédelmi, valamint versenyügyi kérdések is.

Azóta történt

Előzmények