Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

Az utazásmegosztó vonzó jutalékokkal csábít, és anyagilag is támogatja a szükséges vizsgák letételét.

A vállalat bejelentette, hogy Budapest után Debrecen lesz a második város, ahol elindítja okostelefon-alapú utazásmegosztó szolgáltatását a Taxify. Ennek érdekében megkezdték a sofőrök toborzását a városban és a környező településeken.

Hirdetés

A Taxify-hoz bárki csatlakozhat, aki rendelkezik a személytaxizáshoz szükséges engedélyekkel, és járműve is megfelel az előírásoknak. Olyan sofőrök is beléphetnek, akik más taxitársaságoknak is dolgoznak, hiszen a helyi szabályozás szerint kaphatnak címeket a Taxify-on keresztül is. Az utazásmegosztó cég szeretné ösztönözni a taxisok új generációját is a városban: az újonnan jelentkezők számára anyagi támogatást adnak a taxi-személyszállításhoz szükséges orvosi vizsgálat, Páv II teszt, illetve az előírt személyszállítói tanfolyam elvégzéséhez.

A Taxify teljesítményarányos díjazást alkalmaz, szemben a többi piaci szereplő fix-díjas konstrukciójával: a sofőr által teljesített fuvarok számától függően, sávos rendszerben jutalékot számít fel utanként, amelynek mértéke akár 10 százalék is lehet. További előnye, hogy olyan taxisok is csatlakozhatnak, akiknek az autójában nincs bankkártya-leolvasó, mivel az utasok az okostelefonjukon keresztül is fizethetnek.

Az Észtországból indult, és ma már a világ 25 országában 15 millió felhasználóval rendelkező startup 2016-ban lépett piacra Budapesten, és azóta robbanásszerűen növekedett. 20 autóval kezdtek, és ma már több mint 600 sofőrrel dolgoznak együtt.

Mivel a cég országos engedéllyel rendelkezik, minden jogszabálynak megfelel, a debreceni indulás az első állomása az országos terjeszkedésnek.

Azóta történt

  • Ma 14 órától indul a Taxify Debrecenben

    Az alkalmazáson keresztül rendelt autókban a debreceniek kedvezményesen, diáktarifával utazhatnak, és az applikáción keresztül, okostelefonjukkal is intézhetik a fizetést.

  • Új nevet kapott a Taxify

    A névváltás részleges arculatváltással is együtt jár, így a cég bemutatta új logóját is.

Előzmények