Egy jó ajánlat a Kutatók Éjszakájára

Négy különleges programmal, előadással várják a látogatókat a Kutatók Éjszakáján a Műszaki Tanulmánytárba.

A szervezők által közzétett budapesti program szerint:

  • 16:00: Tárgyak és emberek – kutatás a Műszaki Tanulmánytárban - az előadás bemutatja, hogy milyen jellegű kutatások képzelhetők el a Tanulmánytárban. (Kiss László muzeológus előadása)
  • 16:45: A mobil informatika hajnala – a mai mobil informatikai eszközök (laptopok, okostelefonok) őseinek a bemutatása (dr. Piros Attila egyetemi docens interaktív bemutatója)
  • 17:30: Mi volt előbb, a találmány, vagy a sci-fi? – Jó lenne megtudni, hogy a kutatók szivárogtatnak a sci-fi-szerzőknek, vagy a tudósokat inspirálja annak kiderítése, hogy megvalósítható-e, amit a szerzők kitaláltak (Kenczler Mihály gépészmérnök, informatikai újságíró bemutatója)
  • 18:00: A gyűjtemény, a múzeum meghatározó tényezője. A gyenesdiási Vaszkó gyűjtemény. A Vaszkó-féle öntöttvas kályhagyűjtemény és művészi öntöttvas gyűjtemény feltárásának, múzeumba kerülésének és kiállításban való elhelyezésének a folyamatát mutatja be az előadás. (Csibi Kinga muzeológus előadása)

A programokra regisztrálni a http://kutatokejszakaja.hu/esemenyek/?tribe_venues%5B%5D=6665 oldalon lehet

Azóta történt

  • Idén két napon át vár mindenkit a Kutatók Éjszakája

    Több mint egy évtizedes hagyomány, hogy szeptember végén a kutatóintézetek, egyetemek, középiskolai laborok Európa-szerte kitárják kapuikat, és a Kutatók Éjszakája alkalmából vendégül látják az érdeklődőket.

Előzmények