Átadták az IT Services új budapesti székházát

A tegnap felavatott komplexumban több mint 17 ezer négyzetméteren 2500 munkavállalót tudnak foglalkoztatni.

A munkahelyek száma helyett egyre inkább az ott előállítható hozzáadott érték a munkahelyteremtés legfontosabb szempontja Magyarországon – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, az IT Services Hungary Kft. (ITSH) székházának avató ünnepségén, a Mill Parkban, a Soroksári úton.

Vargha Tamás hangsúlyozta, hogy az olcsó munkaerőre épülő foglalkoztatás egyre jobban háttérbe szorul, hiszen Magyarország az elmúlt években sokat lépett előre a fizetések felzárkóztatása terén. Hozzátette, hogy az ITSH jól képzett szakembereket foglalkoztat Budapesten és vidéki városokban, kapcsolatokat épített ki a magyar közép- és a felsőoktatással, jelenléte és terjeszkedése fontos visszajelzés az ország fejlődéséről.

IT Services - Budapest
[+]
Fotó: Kovács Márton/KKM

Az államtitkár közölte, hogy az első félévben kormánytámogatással érkezett 2 milliárd eurónyi befektetést jelentősen meghaladó, összesen csaknem 8 milliárd forint [?] értékű beruházásról tárgyal a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA). Ha mind a 123 egyeztetés alatt álló projekt elindul, 23 ezer munkahely létesülhet – tette hozzá.

Erik Slooten, az ITSH ügyvezető igazgatója szerint a több mint 17 ezer négyzetméteren 2500 munkavállalót befogadó budapesti székház is azt jelzi, hogy a cég minden szolgáltatása jelentős növekedés előtt áll, munkavállalói érdeklődnek a jövő kihívásai iránt. A jól képzett alkalmazottaknak köszönhetően a vállalat minden mérnöki képességgel rendelkezik, amire a piacnak szüksége lehet - tette hozzá.

Adel Al-Saleh, a T-Systems International vezérigazgatója a rendezvényen kijelentette, hogy fekvésének és felkészült szakembereinek köszönhetően Magyarország fontos szerepet tölt be a cég stratégiájában. Hozzátette, hogy a globális technológiai versenyben a jól képzett munkavállalókért is egyre nagyobb a verseny a cégek részéről.

Az IT Services Hungary a német T-Systems International leányvállalataként a legnagyobb infokommunikációs (ICT) szolgáltató Magyarországon, több mint 4600 munkavállalót foglalkoztat. Budapest mellett Debrecenben, Pécsett és Szegeden is működtet telephelyeket.

Előzmények

  • Tovább bővít Pécsen az ITSH

    A Deutsche Telekom csoporthoz tartozó IT Services Hungary a Rákóczi úti irodaház mellett most szinte megduplázták a Nagy Lajos király úti komplexumot is további 1800 négyzetméterrel.

  • Élhetőbb világot álmodik a tízéves ITSH

    Az ENSZ Fenntartható Fejlődési céljai közül kettőt választottak ki, amelyre IT-alapú megoldásokat kerestek. Világhírű kreatív guru vezette az ötletelést.

  • Az ITSH üzemelteti az Open Telekom Cloudot

    Európában egyedülálló lehetőséget kapott az IT Services Hungary. Izgalmas feladatokat oldanak meg, nagyot léptek előre a munkavállalók szemében is.