Óriási fejlesztésbe kezd a Bosch Budapesten

A már meglévő kutatóközpontot bővítik, melynek célkeresztjében az önvezető autók technológiájának kidolgozása áll.

Ma, azaz kedden délelőtt az alapkőletétellel megkezdődött a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ campusának bővítése, aminek első építési fázisa a tervek szerint 37 milliárd forint beruházás keretében 2021-ben ér véget – írta meg a vezess.hu.

A Bosch a 2000-ben történt első lépés – a fejlesztési munkák egy részének Magyarországra telepítése – után 2005-ben hozott létre egy önálló intézményt Budapesten, az Európában a cégnél második legfontosabbnak minősülő fejlesztési központot, ahol elektronikus és mechanikai fejlesztések egyaránt folynak, és összességében a szoftveres központú részfejlesztések kiemelt célja, hogy az önvezető autók kialakításához teremtsék meg a feltételeket.

Ezt a campust bővíti most tovább a Bosch, két ütemben összesen 90 ezer négyzetméter hasznos területtel, ahol a kreatív terek mellett lesz konferenciaterem és autószerelő egység is. Az első fázisban készülnek el a speciális laboratóriumok, és létrehoznak egy különleges, 10 ezer négyzetméteres tesztpályát is a vezetéstámogató rendszerek fejlesztéséhez. Ma 2400 embert foglalkoztatnak a központban, az új helyeken további 1800 alkalmazottat tudnak majd munkába állítani.

Az alapkőletételen a bővítést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter méltatta.

Előzmények