Átadták a világ legnagyobb mobiltelefongyárát

A dél-koreai gyártó elsődleges célja az indiai piacon a vezető pozíció, de a világ más részeire is szállítanak majd.

A Samsung Electronics tegnap sajtóközleményben jelentette be, hogy Indiában megnyitották új üzemüket, melynek kapacitása a legnagyobbnak számít a világon.

A mintegy ezer környékbelinek munkát adó gyár egy speciális városban, Noidában található – ez egy különleges, tervezetten épített iparterület (Noida: New Okhla Industrial Development Authority). A Samsung azt tervezi, hogy az új üzemnek köszönhetően a következő három év során fokozatos bővítéssel megduplázzák a jelenlegi termelést, vagyis az évi 67 millió darab helyett 120 millió készüléket fognak előállítani 2020-ra.

A gyár létrehozását az indiai kormány a Mega Plan nevű fejlesztési projekt keretében támogatta.

Samsung - Noida
[+]

A vállalat azt is közölte, hogy Noidában a teljes telefonos termékpaletta készülékeit gyártani fogják, a legolcsóbbaktól kezdve a Galaxy családig. Fő céljuk, hogy a hatalmas indiai piacon eredményesen vegyék fel a versenyt a kínai Xiaomival, akik dinamikus terjeszkedésüknek köszönhetően Indiában idén átvették a piacvezető szerepet a Samsungtól (jelen pillanatban 30, illetve 25 százalék). Ráadásul a Xiaomi ebben az évben még három új indiai gyár megnyitását tervezi.

Az átadón jelentették be a „Make for the World” kezdeményezés elindítását is, ami egyszerűen az Indiában készült telefonok európai és ázsiai exportálásának megszervezését jelenti. Ettől a lépéstől több régióban költségcsökkentést várnak.

A mobiltelefonok piaca egyébként Indiában bővül, tavaly 14 százalékkal nőtt, ami 124 millió eladott készüléket jelent.

Azóta történt

  • Idén is lesz Modern Gyárak Éjszakája

    November 16-án, 16 és 22 óra között az érdeklődők testközelből láthatnak példákat a negyedik ipari forradalom automatizált és digitalizált termelési megoldásaira.

Előzmények