Arm: inkább az NVIDIA, mint a tőzsde

Simon Segars ügyvezető szerint a tőzsdére lépést is fontolóra vették, de az NVIDIA 40 milliárd dolláros felvásárlása jobban támogatja a brit technológiai munkahelyek megteremtését.

Az Arm ügyvezetője, Simon Segars nemrég arról beszélt, hogy az NVIDIA 40 milliárd dolláros felvásárlása jobban támogatja a brit technológiai munkahelyek megteremtését, mintha újra tőzsdére ment volna a vállalat.

Segars szerint megfontolták az IPO-t, de arra jutottak, hogy túl nagy lenne a nyomás a rövid távú bevételnövekedés és nyereség termelésére, ez pedig megfojtaná a cégnél a befektetéseket, a terjeszkedést, a fejlesztést és az innovációt.

Az NVIDIA-ba való beolvadás Segars szerint teljes mértékben lehetővé teszi (erőforrásilag is) az Arm számára azt, hogy maximálisan kiaknázzák az előttük álló lehetőségeket.

Az NVIDIA tavaly jelentette be a felvásárlási szándékát, az üzletnek azonban sok kritikusa van. Ezek véleménye szerint az, hogy az Arm egyetlen chipcég tulajdona lesz, ahhoz vezet majd, hogy a vállalat azokra a technológiákra koncentrál, amik a tulajdonosának kedveznek. A Qualcomm ügyvezetője nemrég azt is elmondta, hogy amennyiben az NVIDIA mégsem vásárolja fel a céget, ők befektetnének egy IPO-ba. Elmondta azt is, hogy az Arm független maradhatna, ha több iparági tulajdonosa lenne. Az üzletet az EU-s, az amerikai és a brit hatóságok jelenleg is vizsgálják.

Azóta történt

Előzmények