Felelősségre vonja a felhasználói tartalmakért a Twittert India

Az indiai kormány szerint a Twitter egyszerűen nem működött együtt az ország új IT-törvényeivel, ezért elveszíti jelenlegi védelmét.

Elveszítette felelősségvédelmét a Twitter Indiában, így az indiai kormány ezentúl felelősségre vonhatja a felhasználók által generált tartalmak miatt a platformot. A döntésre azért került sor az indiai vezetés szerint, mert az amerikai óriás egyszerűen nem működött együtt az új IT-törvényekkel.

Hirdetés

Bár az együttműködés hiányát számtalanszor kritizálta már az indiai vezetés, ez az első alkalom, hogy hivatalosan is kimondták, bírósági úton, a Twitter elveszítette a védelmét.

Indiában sokan attól tartanak, hogy az új, szigorúbb szabályozási környezet miatt az amerikai cégek nehezen tudnak majd működni Indiában. Ezen felül ráadásul hatalmas szigorítások várhatóak az e-kereskedelemben, ami miatt az Amazon is tiltakozik. Az indiai kereskedelmi miniszter arrogánsnak nevezte az amerikai e-kereskedelmi cégeket, szerinte azok fittyet hánynak a törvényeikre.

Ami a Twittert illeti, a cég szerint mindent megtesznek, hogy együttműködjenek az indiai törvényekkel. Ezek célja, hogy szabályozzák a közösségi médiában megjelenő tartalmakat, jogilag elszámoltathatóbbá tegyék a platformokat és a bejegyzések alkotóit, törölhetőbbé a tartalmakat.

Az elmúlt hetekben újra és újra kritizálta a Twittert az indiai vezetés, a helyi rendőrség legalább öt ügyet indított a céggel vagy annak dolgozóival szemben.

Azóta történt

Előzmények