Az Apple jogászokkal próbálja megállítani a szivárgásokat

Sokan készítenek renderelt képeket a szivárgások alapján – a jelentések szerint őket kezdte el beperelni az Apple.

Gyakorlatilag folyamatosak és megállíthatatlanok a szivárgások az Apple következő termékeiről, a legszigorúbb belső előírások ellenére is.

A jelentések alapján a cupertinói óriás azonban igyekszik gátat szabni a szivárgásoknak, ennek keretében pedig számos országban elkezdte beperelni azokat, akik koncepcióképeket, renderelt képeket készítenek a még be nem jelentett, új Apple termékekről.

A Concept Creator néven ismert holland Jermaine Smit az is az Apple új célpontjai között van, állítása szerint már kapott is egy levelet, amelyben utasították, hogy hagyjon fel a tevékenységével.

Jermaine Smit azért kerülhetett az Apple célkeresztjébe, mert többek között az AirPods Maxról tett közzé Jon Prosser együttműködésével képeket, amelyek kísértetiesen hasonlítottak a később bejelentett vezeték nélküli fejhallgatóra.

Smit ragaszkodik hozzá, hogy a renderelt anyagokat az online, akkoriban szabadon elérhető információk alapján készítette. Az Apple szerint azonban az effajta tevékenység így is árt a cégnek, mert kiiktatja a meglepetés erejét és a várakozást is megtöri. Smit saját állítása szerint nem tudja, hogy mi lesz ezek után a karrierjével.

A jelentések szerint az Apple új szivárgásellenes irányelvei hasonló jogi lépéseket hozhatnak a koncepciógyártókkal szemben, világszerte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények