Új, kisebb SIM-kártyát vezet be a Telenor

A vállalat egy negyedszázados technológiától búcsúzik. A fő indok: környezetvédelem.

A vállalat ma bejelentette, hogy a Telenor kivezeti régi típusú, negyed évszázada használt, hitelkártya méretű SIM-kártyáit (pontosabban: nem magát a kártyát, hiszen azok szabványméretűek, hanem az újonnan vásárolt kártyánál a kártyatartó plasztiklapot).

Hirdetés

A bejelentés szerint az új, környezettudatosabb kártyák folyamatosan érkeznek az üzletekbe és váltják ki a korábbi, elavult megoldást. A lépéssel az új SIM kártyákhoz kapcsolódó csomagolási hulladék – a kártyákat körülölelő műanyag, valamint a fólia csomagoló mérete egyaránt – 50 százalékkal csökken – írják.

A lépéssel a szállítás is hatékonyabbá válik: a felezett méretű SIM-kártyák szállítási költségein nagyságrendileg 15 százalékos megtakarítás realizálható azáltal, hogy a kisebb méretű kártyák kevesebb csomagolást, és kisebb súlyt jelentenek, ezzel együtt a szállításuk során kevesebb üzemanyag-felhasználás szükséges – fogalmaz a közlemény.

„A megfelezett SIM-kártya számos korábbi, a fenntartható fejlődés irányába mutató lépésünk egy újabb eleme. A törökbálinti székházunkat megújuló energiákkal látjuk el, a papíralapú helyett bevezettük a digitális szerződést, és egyre nagyobb az e-számlát igénybe vevő ügyfelek száma is. Az üzleteinkben bárki bármikor leadhatja a régi készülékeket a hozzá tartozó akkumulátorokkal és kábelekkel együtt, amelyek szakszerű újrahasznosítása – együtt a korábban említett lépésekkel – mind a környezetünkre ható terhelést csökkentik” – mondta el Mészáros Attila, a Telenor Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója.

A Telenor fenntarthatósági törekvéseiről az alábbi oldalon lehet részletesen tájékozódni: https://www.telenor.hu/fenntarthatosag.

Azóta történt

Előzmények