Már 1000 milliárd dollárnál is többet ér a Facebook

Egy amerikai bíróság két trösztellenes pert is ejtett a Facebookkal szemben, ez jót tett a befektetők tőzsdei bizalmának is.

A Facebook történetében először haladta meg a vállalat piaci értéke az 1000 milliárd amerikai dollárt. Ezzel a Facebook az ötödik amerikai cég, amelynek ez sikerült.

A mérföldkövet azután lépte át a közösségi óriás, hogy egy amerikai bíróság a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság két trösztellenes perét is ejtette a Facebookkal szemben. Ez jót tett a befektetők tőzsdei bizalmának, a Facebook piaci értéke az árfolyamemelkedés révén pedig 1000 milliárd dollár fölé ugrott. Ezt a határt eddig az amerikai cégek közül csak az Apple, a Microsoft, az Amazon és az Alphabet lépték át.

A Facebook még 2012. májusában lépett tőzsdére, akkor a piaci értéke 104 milliárd dollár volt. A 2018-as botrányok és gyenge bevételek közepette 19 százalékos esést voltak kénytelenek elkönyvelni, és bár a céget övező botrányok azóta is sorozatosak, a Facebook mégis tovább tudta folytatni a növekedését és emelni az egy felhasználóra jutó átlagos árbevételét.

Azóta történt

Előzmények