Az NVIDIA legalább 100 millió dollárt fektet egy brit szuperszámítógépbe

Az NVIDIA ügyvezetője kijelentette: kezdésnek 100 millió dollárt költenek a Cambridge-1 szuperszámítógépre.

Jensen Huang, az NVIDIA ügyvezetője a múlt hét végén a The Six Five Summit alkalmából jelentette be, hogy a vállalata több mint 100 millió dollárt fektet egy Nagy-Britanniában lévő szuperszámítógépbe.

Hirdetés

Az ügyvezető elmondása szerint a Cambridge-1 szuperszámítógépre már kezdésnek is 100 millió dollárt költ el az NVIDIA. Tavaly októberben még arról beszélt a cég, hogy nagyjából 55 millió dollárt szán a projektre.

Az NVIDIA 40 milliárd dollárért vásárolta fel a brit ARM Ltd-t, a felvásárlási folyamat jelenleg is zajlik – a vállalat riválisai és a hatóságok azonban erősen hátráltatják az üzletet, Nagy-Britanniában, Európában és Amerikában sem megy simán hatósági oldalról a felvásárlás.

Az NVIDIA azért, hogy megmutassa: elkötelezett az ARM brit működése mellett, tavaly októberben jelentette be, hogy megépíti a legerősebb brit szuperszámítógépet Cambridge-ben, az ARM főhadiszállásának otthonában. Ezzel egészségügyi és mesterséges intelligenciához kapcsolódó problémákat oldanának meg.

Huang most már 100 millió dolláros kezdésről beszélt, és többször hangoztatta, hogy nagy befektetésről van szó, ez lesz a legerősebb brit szuperszámítógép.

Azóta történt

Előzmények