A Google és a Facebook is támogatja az új, globális minimumadót

A Google támogatja a nemzetközi adótörvények frissítését, a Facebook pedig több adót fizetne a G7-es megállapodást követően.

Hatalmas változásokat hozhat a G7-ek megállapodása után bejelentett új, globális társasági adóminimum. Sokak meglepetésére a globális minimumadót a legtöbb tech óriáscég is üdvözölte.

Megszólalt például a Google, amely közölte: támogatja a munkát, hogy frissítsék a nemzetközi adótörvényeket. A Google hangsúlyozta, hogy remélik, az országoknak sikerül együtt kidolgozniuk egy kiegyensúlyozott és erős megállapodást.

A G7-es pénzügyminiszterek megállapodás nyomán bejelentett, 15 százalékos globális minimumadó a nagy, nyereséges, multinacionális vállalatok adózási stratégiáját célozza.

Megszólalt a Facebook is, amely üdvözölte a G7-es döntést, és elfogadta, hogy emiatt több adót fizet majd a jövőben a vállalat, ráadásul több helyen. A Facebook tájékoztatója szerint a közösségi óriás már régóta hiányolta a globális adószabályok reformját, és üdvözlik a mostani, fontos változásokat. A szombati megállapodást egy jelentős első lépésnek tekintik az üzleti kiszámíthatóság terén, továbbá a nyilvános bizalom erősödését várják a globális adórendszer kapcsán. Azt remélik, hogy az adóreformok sikerrel járnak, és tudatában vannak, hogy ez a Facebook számára több adót és több adófizetési helyet jelent.

Azóta történt

Előzmények