Nagyon súlyos következményekre figyelmeztette a Twittert India

Az indiai vezetés szerint szembe kell néznie az akaratlan következményekkel a Twitternek, amennyiben nem tartja be az IT-törvényeket.

Sok elfoglaltsága van a Twitter vezetőségének: ha nem az orosz hatósági nyomással, a nigériai betiltással vagy a fizetős Twitter Blue bevezetésével, akkor az indiai helyzettel vannak elfoglalva.

Hirdetés

Az indiai vezetés ugyanis felhívta a Twitter figyelmét, hogy kap egy utolsó esélyt, hogy betartsa az új IT-törvényeket, ellenkező esetben szembe kell néznie a nem szándékos következményekkel.

A februárban bejelentett, és a múlt hónap végén törvényi erőre emelkedett szabályok értelmében India igyekszik szabályozni a közösségi médiában megjelenő tartalmakat, az ilyen felületeket kínáló cégeket pedig jogi értelemben jobban felelősségre vonhatóvá teszik. Előírták továbbá panaszkezelési mechanizmusok létrehozását és olyan ügyvezetők kinevezését, akik a hatóságokkal egyeztetnek.

Az indiai minisztériumok szerint a Twitter nem oszlatta el a platformjával kapcsolatos aggodalmakat, és nem jelezte azt sem, hogy együttműködne teljes mértékben a törvényekkel. Állítólag az új, előírt vezetőket sem nevezték még ki. Mindez az indiai vezetés szerint akaratlan következményekkel járhat, és például felelősségre vonhatják a platformján megfelelő tartalmak miatt is. A jó szándék jeléül azonban egy utolsó figyelmeztetést intéztek a cég felé, az azonnali együttműködés reményében – fogalmaztak a technológiai minisztérium által kiadott tájékoztatóban.

Az új törvények egyébként nagy port kavartak, pert indított miattuk például a Facebook tulajdonában lévő WhatsApp is, amely szerint a helyi kormány visszaél a jogi erejével, és arra kényszeríti majd őket, hogy megszüntessék a végpontok közötti titkosítást.

Azóta történt

Előzmények