Tovább szigorít a kriptopiaccal szemben Kína

Kriptopiaccal kapcsolatos közösségi fiókokat blokkolt Kína, szakértők szerint hamarosan pedig további lépések jöhetnek.

A hétvégén Kínában számos kriptopiaccal kapcsolatos közösségi fiókot blokkoltak a Weibo platformon, a jelentések szerint a helyi vezetés ugyanis lecsapni készül a bitcoinkereskedelemre és -bányászatra.

Hirdetés

A Reuters elemzőkre és pénzügyi hatóságokra hivatkozva azt állítja, hogy hamarosan újabb intézkedések várhatóak, az illegális kriptotevékenységekkel számolna le Kína.

A múlt hónapban Kína betiltotta a kriptopénzek használatát a pénzügyi szektorban, majd az Államtanács hadjáratot hirdetett a kriptobányászat és kriptokereskedelem ellen. Ennek keretében most számos közismert közösségi fiókot blokkoltak, és olyan üzenetet mellékeltek, amely szerint a fiók megszegte a törvényeket.

Winston Ma, a New York-i Egyetem egyik professzora az üggyel kapcsolatban azt mondta: a helyi kormány egyértelművé tette, hogy nem létezhet a kínai kriptopiacon Elon Musk „kínai verziója”. A szakember szerint Kína hamarosan összekapcsolja a kriptobányászatot és a kriptokereskedelmet a helyi büntetőjogi törvényekkel.

A Reuters megemlíti továbbá, hogy a kínai média sem hajlandó foglalkozni a kriptokereskedelemmel, ha pedig mégis szóba hozza, akkor gyengén szabályozott tevékenységként hivatkozik rá, amit általában bűnözői körökben, pénzmosásra, fegyverkereskedelemre, szerencsejátékok és drogkereskedelem kapcsán alkalmaznak a leírás szerint.

Eközben Kína központi bankja nagy erőkkel teszteli a saját digitális valutáját.

Azóta történt

Előzmények