A Dell és a HP szerint is fájhat a PC-piacnak a chiphiány

A két nagy gyártó szerint a PC-s készletekre is hatással lesz idén a globális chipválság.

A Dell és a HP a múlt hét végén kiadott jelentéseik alapján egyaránt felülmúlták negyedéves árbevételeikkel a Wall Street elemzőinek várakozásait, a vásárlók ugyanis továbbra is nagy keresletet támasztanak a PC-k iránt.

A két nagy gyártó azonban egyaránt arra figyelmeztetett: a globális chiphiány az idei évben a PC-s piac készleteire is hatással lesz, és előfordulhat, hogy nem tudják majd kielégíteni a laptopok iránti keresletet.

A szükséges chipek beszerzése ezzel egyszerre egyre nagyobb költséget jelent a cégek számára, ami a nyereség és az árbevétel csökkenését is okozhatja a következő negyedévekben – tért ki rá a Dell pénzügyi igazgatója, Thomas Sweet.

A HP tájékoztatása szerint a chiphiány miatt nem csak a PC-k, de a nyomtatók iránti keresletet sem biztos, hogy ki tudják majd elégíteni az idei év során.

A nehézségek ellenére mindkét vállalat azt állította, hogy optimistán tekint a PC-s piacra, és a laptopok keresletének továbbá emelkedését várják. Ennek oka, hogy a távolról való munkához és tanuláshoz egyre több embernek van szüksége laptopra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP
  • Dell

Azóta történt

Előzmények