Az Intel újra hangsúlyozta, hogy évekig tarthat a chiphiány

Pat Gelsinger, az Intel ügyvezetője újfent elmondta, hogy évekbe telhet, mire megoldódik a globális chipválság.

Az Intel és annak ügyvezetője, Pat Gelsinger korábban már beszélt arról, hogy a globális chiphiány évekig tarthat.

A héten újra hangsúlyozta Gelsinger, hogy a chipválság megoldása akár évekbe is beletelhet. A helyzet számos autógyártót megbénított rövidebb-hosszabb időre, továbbá gyakorlatilag az összes cég megérzi, amely fogyasztói elektronikai termékekkel foglalkozik.

Gelsinger szerint a világjárvány miatt tapasztalt távoktatási és távmunkás trendek robbanásszerű növekedéshez vezettek a félvezetők piacán – mindez pedig hatalmas terhet gyakorol a globális ellátóláncra.

Az ügyvezető azt mondja, hogy az iparág lépéseket tett a rövid távú nehézségek megoldására, de a teljes szektor csak évek múltán lesz képes megoldani a hiányt.

Az Intel márciusban 20 milliárd dolláros gyártásbővítést jelentett be (két új gyár építésével), áprilisban pedig arról beszélt Gelsinger, hogy a hiány még évekig tarhat, de 6-9 hónapon belül segíthetnek az amerikai autógyárakon.

Az Intel az ügyvezető elmondása szerint azt tervezi, hogy Amerikában és Európában is terjeszkedik, fenntartható és biztonságos félvezetőkészleteket biztosítana majd az egész világban. Konkrétumokkal nem folytatta.

Az Intel tervei közvetlen hatással vannak a gyártásban nagy rivális TSMC és Samsung stratégiáira, ugyanakkor mindhárom óriás igyekezne kihasználni az amerikai és az EU-s támogatásokat a jelentések szerint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények