Kedvezményekkel várja a műholdas internetszolgáltatókat Németország

A Starlinkhez hasonló műholdas internetszolgáltatóknak kínálna kedvezményeket Németország.

A német közlekedési minisztérium tájékoztatása alapján Németország a félreeső helyeken élő állampolgároknak szeretne segíteni az internet jobb elérésében – ezért pedig támogatja a műholdas internetszolgáltatásokhoz (mint a Starlink) szükséges hardverek vásárlását.

A tervezett kedvezmények minden szolgáltató számára elérhetőek lesznek, amelyek vezeték nélküli internetkapcsolatot kínálnak félreeső régiókban. A részletekről jelenleg is folynak az egyeztetések, a cél az, hogy olcsóbban lehessen hozzájutni a szükséges eszközökhöz. A havi díj megfizetése a fogyasztó felelőssége, arra nem terjed majd ki a támogatás.

A terv keretében a Starlink műholdas internetéhez szükséges eszközök vásárlását is támogatják majd, háztartásonként 500 euróval a Handelsblatt forrásai szerint.

A döntés azután született meg, hogy Andreas Scheuer közlekedési miniszter a SpaceX alapítójával, Elon Muskkal találkozott a Tesla első európai gyárának (Berlin közelében) építési helyszínén.

A Starlink havi 99 euróért kínál műholdas internetet, Musk korábbi tájékoztatása szerint több mint 500 ezer előrendelést kapott már a cég. Első körben nagyjából 10 milliárd dollárból 12 ezer, idővel 42 ezer műholdból álló hálózatot tervez üzemeltetni a SpaceX.

Azóta történt

Előzmények