Zsarolóvírusokkal bombázhatják a kórházakat

Egészségügyet célzó zsarolótámadásoktól tart a német cybervédelmi hatóság vezetője, aktív támadásokról számolt be az FBI is.

A német cybervédelmi hatóság vezetője nemrég arról beszélt, hogy nagy veszélyben vannak a német kórházak, hackerek támadhatják ugyanis az intézményeket zsarolóvírusokkal.

Az írországi egészségügy nemrég szenvedte meg a jelenséget, amely több szolgáltatást is megbénított átmenetileg.

Arne Schoenbohm, a német cybervédelmi hatóság elnöke szerint a német klinikákat már 5 éve támadják a hackerek, de most nagyobb veszélybe kerültek az intézmények.

A hatóság szerint a vállalatok is jóval nagyobb veszélybe kerültek, a távmunka trendje miatt ugyanis a hackerek számára még vonzóbb célpontokká váltak a cégek. Mivel rengeteg cég rövid idő alatt állt át távmunkára, ezért a legtöbb IT-rendszer nem lett jól felkészítve, és sebezhető maradt az elnök elmondása alapján. Azt is hozzátette, hogy a vállalatok általában túl lassan reagálnak a biztonsági résekre.

Ezzel párhuzamosan Amerikában az FBI arról adott ki tájékoztatót, hogy az ír egészségügyi rendszert is támadó csoport Amerikában az elmúlt egy év során legalább 16 egészségügyi intézményt támadott már meg.

Azóta történt

Előzmények