Három hónapos mélyponton a bitcoin, menekülnek a befektetők?

Elemzők szerint Elon Musk tweetjeinek hatására sokan attól rettegnek, hogy nem adják el időben a kriptobefektetéseiket – mindez három hónapos mélypontra vitte le a bitcoin árfolyamát.

A mai napon három hónapos mélypontra süllyedt a bitcoin árfolyama – az elemzők szerint azért, mert Elon Musk a tweetsorozatában a hétvégén arról beszélt, hogy a Tesla fontolgatja, vagy talán már el is adta a bitcoinjait vagy annak egy részét.

Bár Elon Musk lelkesedése korábban hatalmasat dobott a kriptopiacon, főként a bitcoin és a dogecoin árfolyamán, de nemrég visszájára fordult a trend, és már nem csak a hobbibefektetők vannak bajban.

Hirdetés

Az ausztrál Pepperstone brókercég elemzői szerint eddig attól rettegtek az emberek, hogy kimaradnak a kriptoőrületből, most már attól retteg sok ember, hogy nem száll ki időben, ezért tömegek kezdtek el megszabadulni a befektetéseiktől Chris Weston szerint. A szakember hozzátette: még a lelkes fanatikusok sem vesznek most bitcoint, legfeljebb akkor, ha stabilizálódik az ár.

A bitcoin árfolyama a mai napon három hónapos mélypontra süllyedt, de sokat csökkent az ethereum és a dogecoin értéke is.

A múlt héten Musk bejelentette, hogy a Tesla többé (mindössze 49 nap után) nem fogadja el a bitcoint fizetőeszközként, környezetvédelmi okok miatt. Vasárnap a döntést védte a Twitteren, majd utalt rá, hogy a Tesla már el is adhatta a bitcoinjait, a múlt heti ígéretek ellenére.

Végül egy meg nem erősített fiók, ami a CryptoWhale névhez tartozik, azt írta: a bitcoinosok arcul csapják majd magukat a következő negyedévben, amikor rájönnek, hogy a Tesla már az összes bitcoinját eladta. Az illető hozzátette: amennyi gyűlöletet kap Elon Musk, nem is hibáztatná őt. Erre a tweetre végül Elon Musk is válaszolt, az üzenete ennyi volt: „Valóban”.

Azt azóta sem lehet tudni, hogy az eladást vagy az őt érő kritikákat erősítette meg Musk. A múlt heti bejelentés óta azonban közel negyedével esett a bitcoin árfolyama.

A Twitteren folyamatosan támadják azóta is Muskot: egyesek szerint a tweetjeivel és tömegek befolyásolásával sok ember életét tette tönkre, és csak magára gondol. Valószínűleg pórul járt befektetőkről van szó, akik azt állítják, egy napon majd Musk is tönkremegy, és átérzi, milyen az. Sokan ábrándultak ki hasonló vádakkal Musk ikonikus személyiségéből, de a bitcoinból is, mondván, hogy a decentralizált valuta még az átlagosnál is könnyebben manipulálható. Olyanok is akadnak viszont, akik azért dühösek, mert a Tesla nem áll át a dogecoinra. Nem csak átlagemberek hangoztatják a véleményüket, alapkezelők szakemberei is olyan véleményeket közölnek, melyek szerint Musk játszik, nem lehet őt komolyan venni, és többé nem tudják őt tisztelni.

A Reuters szerint a Tesla az amerikai megújuló kredites piacon szeretne nyereséghez jutni – a fentebb említett brókercég szakemberétől pedig azt idézték, hogy szerinte ideje az oldalvonalra állni, és megvárni, amíg a nagy porfelhő elül a kriptopiac körül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények