Hamarosan akár dogecoint is elfogadhat a Tesla

A Twitteren írt ki szavazást Elon Musk arról, hogy fogadjon-e el dogecoint is a Tesla a bitcoin mellett. Nagyjából egy nap alatt közel 4 millió szavazat érkezett.

Továbbra is hatalmas figyelem övezi a viccnek indult dogecoin kriptopénzt, Elon Musk kedvencét. A Tesla ügyvezetője tegnap a Twitteren kérdezte meg: fogadja el a Tesla a dogecoint is?

Hirdetés

Miután a SpaceX egyik Hold-küldetését dogecoinban fizetik, logikus lépésnek tűnik Musk részéről a szavazás kiírása. Az 54 millió követőjéből sokat tudott mozgósítani, nagyjából egy nap alatt közel 4 millió szavazat érkezett. 78,2 százalék nyomott az igenre.

A szakértők szerint Elon Musk twitteres bejegyzései folyamatosan befolyásolják a piacot és az árfolyamokat, főleg a kriptopénzekét. Az utóbbi időben a bitcoinnál is népszerűbbnek számít a dogecoin, amely bár 2013-ban viccnek indult és korlátlanul áll rendelkezésre, de meghökkentő árfolyam-emelkedést produkált.

Az amerikai tőzsdefelügyelet már többször bírálta Elon Muskot a tweetjei miatt, a kriptopénzekkel kapcsolatos véleményei azonban eddig nem sodorták bajba.

A Tesla egyébként ezzel egy időben elvetette azon terveit, amelyek alapján bővítette volna egy kínai gyárát. Erre azután került sor, hogy Kínában egyetlen hónap alatt 27 százalékkal csökkentek a cég eladásai.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények