A Mercedes megerősítette az újabb kecskeméti leállást

A kényszerszünet oka most is a félvezetőhiány.

Először a portfolio.hu számolt be arról a múlt csütörtökön, hogy információik szerint a Mercedes kecskeméti gyárában május 2-ig szünetel majd a termelés.

Hirdetés

Ezek után a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. vezetése vasárnap megerősítette a lapnak az értesülést, és közölték, hogy egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban. Kiemelték, hogy a konszern szoros kapcsolatban van mind a közvetlen beszállítóival, mind a félvezető-beszállítóival. A kecskeméti gyár az említett beszállítói nehézségek miatt a tervek szerint a 17. naptári hétig (vagyis május 2-ig) bezárólag módosította termelési programját.

A vállalat arra is felhívta a figyelmet, hogy a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában több oltópontot is kialakítottak, így a kieső időt részben arra használják, hogy jelentős számú munkavállalónknak ajánlják fel a koronavírus elleni védőoltás lehetőségét a gyárban, amennyiben erre önként jelentkeznek.

Eközben zavartalanul folyik a kiemelt stratégiai projektek megvalósítása, valamint az alapvető működéshez szükséges feladatok ellátása is. A Mercedes-Benz kecskeméti gyára ezeket a napokat átépítési és karbantartási tevékenységekre, illetve az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használja fel – írták.

Januárban egyszer már rákényszerültek az üzemszünetre, hasonló okból.

Vasárnap egyébként a Cisco vezetője, Chuck Robbins a BBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy bár a gyártók gőzerővel termelnek és bővítenek, a chiphiány a következő hat hónapban még biztosan jelentős gondokat fog okozni az iparban.

Azóta történt

Előzmények