Kriptovalutákat akarnak a fiatal brit befektetők

Egy felmérés szerint a fiatal brit befektetők a részvények helyett inkább már a kriptovalutákat választják.

Az amerikai Charles Schwab pénzügyi csoport legutóbbi felmérése rávilágított, hogy a fiatal brit befektetők kétszer nagyobb valószínűséggel vásárolnak kriptovalutákat, mint részvényeket.

Hirdetés

A 18 és 37 év közötti befektetők 51 százaléka rendelkezik kriptovalutával a felmérés alapján, emellett viszont csak 25 százaléknak van valamilyen részvénye. A generációk között hatalmas a szakadék, az 55 év fölötti befektetőknek ugyanis csak  8 százaléka kereskedik kriptovalutákkal.

A jelentések szerint a kritopénzek iránti hatalmas érdeklődés részben annak köszönhető, hogy az online kereskedő befektetők között sok a világjárvány miatt otthon ragadt fiatal, aki plusz pénzügyi forrásokkal rendelkezik. Ugyanez lehet állítólag az oka az olyan platformok népszerűségének, mint a Robinhood, továbbá a közösségi tőzsdézés is emiatt indulhatott be.

A szakemberek szerint hiába vásárolnak a fiatalok ennyi spekulatív terméket, mivel nem diverzifikálják a portfóliójukat, ezért nagy kockázatot vállalnak. Állítólag 10-ből 7 fiatal befektetőnek fogalma sincs, hogyan védekezzen a veszteségekkel szemben a jelenlegi pénzügyi környezetben.

Azóta történt

Előzmények