Elon Musk hatására lett dogecoin-milliomos egy 33 éves férfi

Glauber Contessoto azt mondja, Elon Musk inspirálta őt, és 2 hónap alatt lett milliomos a dogecoinnak hála.

Többek között a CNBC és a Business Insider is foglalkozott Glauber Contessoto példájával. A 33 éves befektető a dogecoin segítségével lett rövid idő alatt milliomos.

Hirdetés

Egészen pontosan azt állítja a 33 éves férfi, hogy április 15-én lett milliomos, miután február 5-én valamivel több mint 180 ezer dollárt fektetett be dogecoinba. Erről bizonyítékot is mutatott a Robinhood-fiókján keresztül.

Bár Contessoto állításait a szaklapok nem tudták hitelesíteni, az illető azt állítja, hogy Elon Musk inspirálta őt, miatta döntött úgy, hogy minden pénzét dogecoinba fekteti. A YouTube-videójában azt is elmondta, hogy tudomása szerint az összes dogecoin harmada Elon Musk kezében van. Azt is hozzátette, szerinte Musk egy géniusz, továbbá hitt a dogecoinban, és abban, hogy annak segítségével vagyont teremthet a családja számára.

Az idén igen sokat emelkedett a viccnek indult dogecoin árfolyama. Ezt használta ki Contessoto is, aki elmondta, szegényként nőtt fel, a mostani vagyonszerzése pedig nagy dolog számára. Hozzátette, hogy hatalmas kockázatot vállalt, mert minden megtakarítását feláldozta, sőt, a Tesla- és Uber-részvényeit is eladta, hogy dogecoint vegyen a Robinhoodon. A barátai mind elítélték az ötletét, ő viszont belevágott. Amint 10 millió dolláros vagyona lesz, ennek 10 százalékát tervezi kivenni.

Egyes szakértők megjegyezték az ügy kapcsán: sokak szerint a bitcoin a gazdagoknak szól, az ethereum a középosztálynak, a dogecoin pedig a tömegeknek.

Azóta történt

Előzmények