4,1 millió dollárért adtak el egy önreplikáló NFT-t

A Michah Dowbak digitális művész által alkotott önreplikáló NFT-t 4,1 millió dollárért tudta eladni a Phillips aukciósház.

Miközben rengeteg a kérdés az NFT-piac körül, továbbra is sok az olyan beszámoló, amely szerint több millió dollárért talált gazdára egy újabb NFT.

Ezúttal Machah Dowbak (Mad Dog Jones) digitális művész REPLICATOR nevű NFT-jét tudta eladni a Phillips aukciósház, 4,1 millió dollárért. Egy úgynevezett önreplikáló NFT-ről van szó, ami ritkaságnak számít.

Alapvetően egy irodai fénymásolóról készült képhez kapcsolódik az NFT, de a technikai oldal már bonyolultabb. Ezúttal ugyanis egy egyedi, ethereum blockchainre írt okosszerződést adnak el. Olyan céllal készült, hogy a következő évben új, egyedi NFT-ket hozzon létre. A tulajdonlási szabályokat, replikációs időt és egyéb részleteket a szerződés tartalmazza.

Dowbak azt mondja, az NFT-piacon belül új területet akart felfedezni, és egy nagyobb történetet elmesélni. Az aukciósházak nagyon szeretnének ismert művészekkel továbbra is együtt dolgozni, de Dowbak azt mondja, nem tervez újabb önreplikáló NFT-t létrehozni, mert a mostaninak saját utazásra van szüksége, ahogy fogalmazott.

Azóta történt

Előzmények