A Tesla szerint kizárt, hogy nem volt sofőr a kormány mögött

A vállalat fejlesztési főnöke rejtetten arra utal, hogy a sofőr a baleset során esett ki az ülésből.

Bár a vizsgálat még zajlik, a Tesla felelős vezetője közölte, hogy információik szerint a nemrég történt végzetes baleset idején ült valaki a kormány mögött.

Hirdetés

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Texasban két ember életét vesztette egy balesetben, amelynek során egy Tesla Model S egy kanyarban kisodródva ütközött fának, majd kigyulladt (az égés különösen durva volt, és hosszú ideig tartott eloltani, mivel nem benzines autóról van szó). A szemtanúk és a rendőrök beszámolója szerint a kiégett autóban nem találtak embert a vezetőülésben, csak az anyósülésen, illetve egy másikat mögötte, a hátsó ülésen. Ezért merült fel a gyanú, hogy talán az autó Autopilot rendszerének felelőtlen használata okozta a balesetet.

Ezzel szemben Lars Moravy, a Tesla járműfejlesztésért felelős vezetője azt közölte, hogy – bár nem rendelkeznek a lehetséges telemetriai adatok teljességével – szinte biztosak abban, hogy az ütközéskor ült valaki a vezetőülésben. E következtetés legkomolyabban vehető alapja, hogy a vizsgálatok szerint a kormánykerék a baleset során deformálódott: vagyis ült valaki az ülésen.

Moravy azt is közölte, hogy teljes mértékben együttműködnek a közlekedési felügyelettel és a rendőrséggel, hogy a vizsgálat során kiderüljön, hogy mi is történt pontosan.

A vizsgálatot folytató hatóságok egyelőre semmilyen hivatalos vagy nem hivatalos információt nem közöltek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények